Villa Özellikleri

Kapat

Konum

Kapat

Giriş

Çıkış

Misafirler

Yetişkinler 5 ve üzeri yaştakiler
2
Çocuklar 2 - 5 yaş
0
Bebekler 0 - 2 yaş
0
Seyahatinizde size hayvan eşlik ediyorsa mutlaka ev sahibinize bildirin.

Fethiye Kayaköy En iyi Yorum alan Villalar

Fethiye Kayaköy En iyi Yorum alan Villalar 2.05.2021
kayaköy villa yorumları , en iyi fethiye villa yorumları
Fethiye Tarihinin en eski yerleşim yerlerinden olan Kayaköy´üne Fethiye´nin güneyinden devam etmekte olan dağ yolunu takiple 8 kilometre. Sonra ulaşmak mümkündür.Diğer alternatif olarak, Fethiye´den Ölüdeniz´e ulaşımı sağlamakta olan karayolunun, Hisarönü kavşağından batıya takiple Kayaköy´üne ulaşılır. Yörede oturanların Kaya Çukuru olarak adlandırdıkları yükseltilerle çevrili küçük ovaya, bu yollardan ilki kuzeyden, diğeri doğudan girişi sağlar. Hisarönü yönündeki giriş, ziyaretçileri mübadele sonrası terk edilen yapılarla karşılar. Kuzeydeki girişte ise ziyaretçi, Kaya Köyü panoramasına ve doğuda tek başına yükselen Babadağı´nın harika duruşuna hakimdir.

Önerimiz; hangi yol ile Kaya Çukuru´na gelinirse gelinsin, diğeri ile dönmek, çevre dokusunu tanımak açısından faydalı, ziyaretçiye sunmuş olduğu peyzaj açısından memnun edici olacaktır. Dikkatli bir ziyaretçi, her iki güzergahta eski yolların bazı bölümlerini fark edebilir.

Fethiye´de gezilecek yerler listesinin en başında bulunması gerekli olan belde için;Coğrafyacı antik yazar Strabon; Likya Bölgesindeki Telmessos Kenti ve Limanını betimledikten sonra, “sarp bir dağa ulaşılır. Burada dar ve derin bir derede iskan edilmiş bulunan Karmylessos´a gelinir.” saptaması ile Telmessos yakınında, bu güne kadar kesin olarak yeri tespit edilemeyen antik Karmylessos Kenti´nin varlığını bildirmektedir.

Bazı yüzeysel tespitler ve tabelalarda; Karmylessos Antik Kenti´nin yeri, çağımızda Kayaköy ile özdeşleştirilmektedir. Kayaköy ve çevresinde antik döneme ait bazı kalıntılar mevcut ise de, bunlar ayrıntılı bir kentin varlığını ortaya koymaktan uzaktır.Kaya Çukuruna kuzey yönden girişte Gökçeburun Mevkiinde; İ.Ö. 4.Yy.A ait üç adet lahit mezar ile üstündeki Likçe yazıtlarıyla ayni sayıdaki kaya mezarları, yörede antik çağdan bu güne ulaşan en eski ve ayrıntılı kalıntılar olarak gösterilebilir. Bunun dışında, Kayaköy´de Kızlar Okulunun kuzeyindeki kayaya oyulmuş mezar, aynı döneme ait lokal bir eserdir.Bölgeyi 19. Yy. Da ziyaret eden Fellows; Karmylessos´u, Kayaköy´ün güneyindeki Gemiler Adası´na uyarlamaktadır.

Fellows´un tespiti ve yukarda belirtilen kalıntıların bulunduğu alanlar; Strabon´un siluetini çizdiği Karmylessos Kenti´ne uyumdan uzaktır.Bunların dışında, Belen Mahallesi´nin güneyinde Asarcık Tepesindeki geç dönem duvarları altında gizlenmiş Hellenistik Döneme ait küçük bir kale kalıntısı ile Turunç Pınarının güneyinde bulunan hakim sırtlarda kurulu Klasik Dönemden, Bizans Dönemi içlerine kadar uzanan lokal yerleşimler, zamanı bol, meraklı ve ilgili ziyaretçilerin, fakat yöreden temin edecekleri rehber eşliğinde ulaşabilecekleri alanlardır. Kayaköy´ün çağımızdaki popülaritesi, antik dönem kalıntılarından öte, Türk Kurtuluş Savaşı´ndan sonra mübadele sonucu terk edilen metruk bir Rum kentinin varlığından kaynaklanmaktadır. Kaya çukurunda yüzyıllar boyu Rumlar ve Türkler beraber yaşamışlardır. Bölgede tarım ve hayvancılıkla geçimlerini sürdüren Türkler ovadaki, zanaat ve ticaret ile uğraşan Rumlar ise yamaçlarda kurulu evlerde yaşamlarını sürdürmüşlerdir.

Yöreye; Rumlar Levissi, olasıdır ki Oğuzların Kayı boyundan gelen Türkmenler, Kaya adını vermişlerdir. Yerleşimde, mübadeleye kadar her iki isim de kullanılmıştır.Levissi, filolojik açıdan ismindeki son ek sebebiyle hayli eski bir yerleşim olarak algılansa da, ismi ilk defa İtalyan seyyah Sanuda´nın gezi notlarında (14.Yy.) geçer. Yerleşimin tamamında uygulanmakta olan planlama ve binalarda kullanılacak olan malzeme tarihlemede bizlere fazla yardımcı olamamaktadır. Ancak bazı binalarda kullanılacak olan taş bloklar ve bazı devşirme mimari parçalar, yakınlarda Erken Bizans Dönemine ait bozulmuş bir yerleşim ve dini binaların varlığını hissettirmektedir. Fellows, Bölgeye 1838 senesinde yapmış olduğu ziyarette Levissi ile alakalı fikirlerini aktarırken “... Yerleşimin egemen konumu ve birkaç küçük mezar, eski küçük kentin belki de Kissidae´nin yerine kurulmuş olabileceği ...” saptamasını yapmaktadır. İS. 7. Ve 8. Yy.Lardaki Arap akınları, kıyılardaki yerleşimleri hayli etkilemiş, kıyı ve adalarda oturan halk iç kesimlere taşınmıştır. Olasıdır ki Gemile Adası´nda Arap akınlarından etkilenen halk da Levissi´ye kaçarak yerleşmiştir.

Daha sonra Bizans´ın tekrar egemenliğini sağlamış olduğu 10 ve 11. Yy.Larda Aziz Nikola Adası´nda eski görkemine uygun bir yerleşim canlandırılamasa da, yeni bazı binaların inşa edildiğini biliyoruz. Bu yeni yerleşimcilerin Levissi´den gelmiş olduklarına inanılmaktadır. Son senelerde bölgede yüzey araştırmaları yapan Japon arkeoloji grubu; Levisis´deki bazı şapellerle St.Nicholası Adası zirvesindeki kiliseye doğu yönden bitişik şapel kalıntısında, bazı benzer uygulamalar tespit ederek, yapıları İS. 12 ve 13. Yy.Lara tarihlemişlerdir. Aşağı Kiliseden başlayarak binaların aralarına sapmadan arazinin formasyonuna göre kıvrılarak yükselen Levissi´nin en belirgin yolu; çağımızda bütünüyle takip edilemese de sırtı aşıp Gemile Adası´na ulaşımı sağlamakta olan Soğuksu Koyuna varmaktadır. Her iki yerleşimdeki benzer yapılar ve ikisi arasındaki ulaşım yolu, Gemiler Adası ve Levissi yerleşimlerinin Geç Bizans Döneminde organik bağını ortaya koymaktadır.

Daha sonraki Osmanlı Döneminde Rum halkı ve Levissi kentinin varlığı, bazı harita ve gezginlerin notlarında geçmektedir. 19. Yy.ın ilk yarısında Levissi´yi ziyaret eden Avrupalı seyyahlar, yerleşimde 300 400 evin varlığından söz etmektedirler. Batılı seyyahlardan sonra Osmanlı Devletinde başta Islahat Fermanı ile Müslüman olmayanlara tanınan haklar ve peşi sıra gelen toprak reformu ve vergi kolaylıkları, o senelerde ticari açıdan canlı olan Levissi´ye göçü özendirmiş olmalıdır. Bunun neticesinde olsa gerek, 1923 senesinde mübadele ile boşalan kentten geriye kalan ev sayısı batılı gezginlerin bildirdiği sayının üç katına ulaşmıştır.Birinci Dünya Savaşından sonra; Sevr Antlaşmasının hükümlerine göre, Anadolu´ya asker çıkaran Yunanlılar, yaklaşık bir asır önce Yunanistan´da kazandıkları bağımsızlıklarını, bu kez Anadolu´yu işgale dönüştürmeye çalışınca, Anadolu toprakları üstünde yaşamakta olan Rumları heyecanlandırarak, Türk Ulusal Kurtuluş Savaşı´na kadar sürecek kısa bir sevinç yaşatmıştır. Savaşın Türkler lehine sonuçlanmasından sonra, savaşla Anadolu´ya gelen Yunanlılar ve barış sürecindeki yüzyıllar boyu bu topraklarda dostça, omuz omuza yaşamakta olan, fakat araya giren savaşla kin tohumları ekilen toplumlardan, Rum halkı Yunanistan´a göç etmek mecburiyetinde kalmış, göç edenlerin yerine de Batı Trakya´dan aynı kaderi paylaşan Türk göçmenler getirilmiştir.

30 Ocak 1923 tarihinde Yunanistan ile yapılan Türk-Yunan Nüfus Değişimine ilişkin anlaşma hükümlerine göre boşaltılan Levissi´de özellikleri tanımlanan 2 büyük kilise, 14 şapel, 2 okul, 2 çeşme, 2 yel değirmeni ile yaklaşık 1000 dolayında ev ve bu evlerle orantılı, sarnıç ve tuvalet kalıntıları bulunur. Muğla´nın en önemli turizm bölgelerinden olan Fethiye´nin tanıtım videosunu burdan izleyebilirsiniz. Kayaköy´de Gezilecek Yerler Muğla, Fethiye´nin en önemli yerleşim yerlerinden olan Kayaköy´ün gezilecek yerleri ve tarihi değerlerini sizler için derlerdik. Gözümüzden kaçırdığımız, eksik olan veya Kayaköy hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Kayaköy, Gemiler Koyu Gemiler koyu turizme önemli katkıda bulunmaktadadır. Her yıl yerli yabancı turistleri ağırlamaktadır. Ölüdeniz plajının kalabalığından kurtulmak dilerseniz Gemiler plajı sizlere alternatif olabilir. Berrak suları ve dogal güzelliğiyle büyüleyici bu yeri keşfetmenizi öneririz siz tatil sevenlerimize. Ayrıca Gemiler Koyu Plajı´nda pek çok su sporları aktivitesinden de faydalanabilirsiniz.

Kayaköy, Hayalet Şehir Kesinlikle Kayaköy denince akla gelen ilk Kayaköy Hayalet Şehri´dir.Macera ve tatil severlerimize Fethiye tatilinde hayalet şehirede ugramadan geçmemeyi öneri ederiz.Şimdiden mutlu tatiller dileriz. Kayaköy, Af Kule Manastırı Kayaköy tarihi mekanlarından olan Afkule; Kayaköy´den çıkıp dağ yolundan 3-4 km sonra karşınıza çıkacaktır. Kayaköy´ün tarihine ışık tutan bölgede eski dönemlere ait zindanları göreceksiniz.Eğer tatilinizde doğa yürüyüşlerinden hoşlanıyorsanız Af Kule´yi, Kayaköy´de gezilecek yerler listenize alabilirsiniz. At Safari turlarına katılıp veya Atv araçları ile Kayaköy, Gemile Adası gibi mistik havası olan yerleşim yerlerini eğlenceli bir biçimde gezme şansı bulabilirsiniz. Fethiye, Kayaköy´e Ulaşım Karayolu Ulaşım: Kayaköy´e Karayoulu ulaşımı, Fethiye Otogarı üstünden yapılmaktadır.Fethiye´ye Antalya, Muğla ve Burdur bağlantılı üç karayoluyla bütün illerimizden ulaşabilirsiniz. Ayrıca İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya gibi büyük şehirlerden Fethiye ilçemize otobüs seferleri yapılmaktadır. Fethiye´den de Kayaköy´e her 30 dk da bir Minibüs seferi yapılmaktadır. Havayolu Ulaşım: Dünyanın en büyük Havalimanlarında olan Dalaman Havalimanı Kayaköy´e yalnızca 70 kilometre mesafededir.

Kayaköy Dalaman Havalimanı Transfer talepleriniz için Arsis Vip Transfer´den bilgi alabilirsiniz. Denizyolu Ulaşım: Fethiye limanı alternatif deniz ulaşımı için güzel bir seçenek olacaktır Kayaköy´e. Fethiye Limanı; Doğal güzelliklerinden dolayı dünyanın her yerinden yatçılarında uğrak bir yeri olma özelliği taşımaktadır. Fethiye özel yat kiralama veya Gulet Kiralama ihtiyaçlarınız için Arsis Yat Kiralama firması olarak karşılayabiliriz. Fethiye, Kayaköy´de Konaklama Dünya´nın nerdeyse her ülkesinden her sene yüz binlerce misafiri ağırlayan Kayaköy´de pek çok konaklama alternatifi bulabileceksiniz. Fethiye bölgesi içerisinde Ölüdeniz, Ovacık, Hisarönü hatta Fethiye´nin merkezi ve Çalış bölgesi de bir hayli yakın konumda olduğundan o bölgelerdeki konaklama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Kayaköy tatilinizde Kayaköy Pansiyonları ve Kayaköy tatil Otelleri dışında daha çok Muhafazakar ailelerin tercih ettiği çok sayıda muhafazakar villa ve tatil evleri seçenekleri de bulunmakta olup, Villa kiralama ve Kiralık Villa piyasasının öncülerinden olan Tatil Villacısı  olarak, Ölüdeniz, Hisarönü, Ovacık, Çalış, Fethiye ve Kayaköy´de faaliyet göstermekteyiz. Fethiye tatil villa ve Fethiye tatil evlerimizi sistemimizden inceleyebilirsiniz. Eşsiz Fethiye Doğası ve Fethiye tarihi yapısı ile Fethiye tatiliniz bütün bir senenin yorgunluğunu ve stresini atabilmeniz için çok doğru bir seçenek olacaktır.

DİĞER BLOG KONULARI